LIDT OM BANDET

Sfærisk moderne jazz med rødder i den nordiske musiktradition

Hvalfugl

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i deres bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

Der kredses gennemgående i nuancerne lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

I'm the CFO!!!

Nyt Album Ude

I efteråret 2018 tog Hvalfugl op i et studie i det nordlige England for at indspille og arbejde med musikken til deres andet fuldlængde album. Albummet hedder “Som En Faldskærm”, og det beskriver følelsen af, at kaste sig ud i frit fald, med risiko for at styrte mod jorden, for til sidst at mærke faldskærmen folde sig ud, og bære én svævende gennem luften. For de tre venner i Hvalfugl er musikken deres faldskærm, og den kan bedst beskrives som beroligende og medrivende. Imellem de muntre og sørgmodige temaer udspænder Hvalfugl sin faldskærm, og lader lytteren svæve frit i en tidsløs melankoli.

Line-up

Jonathan Fjord Bredholt

Piano & Harmonium

Jeppe Lavsen

El-guitar

Anders Juel Bomholt

Kontrabas
Scroll to Top